om rhodesian ridgeback's og andre hundeaktiviteter
 

 

 

 

 

Caziba er en bestemt dame, andre hunde skal opføre sig ordentlig, eller rettere høfligt ellers får de besked, der er dog mere lyd end noget andet. Det kan tydeligt ses på de andre hundes reaktion, men de har respekt for hende - altså lige indtil de finder ud af at hun egentlig ikke er så slemt ;O) - derfor lader jeg hende som regel ikke hilse på hvalpe og unghunde, vi bare møder på vores vej, der er ingen grund til de skal blive forskrækkede over hende, og så risikere at blive halet væk af ejeren, uden at have en chance for at finde ud af at hun er OK.

 

Det er en helt anden sag med hvalpe/unghunde vi kender, får hun 5 - 10 min. sammen med dem, overgiver hun sig fuldstændig og bliver en fjollet legetante. Hvalpen har som regel også fundet ud af, at opføre sig ordentligt med respekt over for hende, og ikke løbe hende over ende på det tidspunkt, så det ender med at være en god oplevelse for hvalpen, den får en lektion i omgang med voksne hunde og derefter blødes der op og leges.

 

Caziba er meget beskyttende overfor hvalpe og unghunde - der er ingen der skal være det mindste for hårde ved dem, altså set med hendes øjne, så er hun der med en irettesættelse - så det kræver et vågent øje, når der er voksne og hvalpe med på tur.

 

Det er især blevet tydeligt efter Zuki, en af Cazibas bedste venninder har fået hvalpe - hvoraf Stinne og Mads har beholdt både Zippo og Diwa fra kuldet. Caziba er utrolig glad for Zuki, men det er tydeligt, at har vi en af hvalpene med også, bliver hun helt overbeskyttende over for den, og så er det ligemeget at Zuki er deres mor og at de er vant til at lege med hinanden - men hvordan fortæller man det til en hund? - Så må hun dæmpes lidt ned ind i mellem.

 

Caziba en legetante

Her er det Caziba selv, der er hvalp - sammen med Fuca som helt sikkert, har været med til at udvikle hendes legegén. Samtidig har hun af hende lært, at selv om man er hvalp, skal man opføre sig ordentlig overfor voksne hunde - det samme giver hun nu videre til andre hvalpe og unghunde.

"Hvad så Ami - er du med - se jeg har fundet en spændende pind"!

"vil du ha' den må du fange mig først"

Nedenfor en serie fra den første dag Ami mødte Caziba 

Lillesøster Sammy - ser op til sin voksne søster 

Her er Caziba ude i den første sne med Zukis hvalpe - Diwa og Zippo

Caziba og Zippo

En ung Ami på besøg

Ami og Caziba fjoller i sand

© jette fuglsang
Lav din egen hjemmeside med mono.net